ONLINE MARKETING EN SEO OPLEIDINGEN WAAR JE ECHT IETS MEE KAN

Je medewerkers SEO-teksten leren schrijven? Slimme zet!

Een aparte visie

Natuurlijk wil je geen professionele SEO-copywriters maken van je personeelsleden. Daar heb je hen destijds niet voor aangenomen. Ze hebben talenten die veel dichter bij je corebusiness liggen en harde omzet genereren. En toch wil je je team wél zoekmachinevriendelijke SEO-teksten leren schrijven. Niet alleen voor hen, maar ook voor je klanten én voor het bedrijf! Benieuwd waarom?

Een doordenkertje

Je medewerkers staan in rechtstreeks contact met je klanten en elke communicatie is een opportuniteit om klanten te enthousiasmeren en te binden. Elk bericht, hoe kort ook, laat namelijk een indruk na. Wat als elke geschreven boodschap voortaan net zo geïnterpreteerd wordt als ze bedoeld was én tegelijk een positief gevoel nalaat?

Elke tekst laten nalezen door een externe copywriter, voor publicatie of verzending, is uiteraard veel te omslachtig. Dus… waarom je medewerkers niet zelf SEO-teksten leren schrijven? Zo kunnen ze voortaan zelf de principes van klantgerichte communicatie toepassen én hun zelf geschreven nieuwsberichten, blogartikels, vacatures,… ook van bij het begin Google-vriendelijk opbouwen.

SEO copywriting opleiding op maat in jouw bedrijf

In-house SEO-opleiding voor professionals

Voor:

startende of ervaren copywriters, webdesigners, journalisten, marketingassistenten,… met of zonder SEO-kennis

Focus:

praktische tips, tricks & tools

Inhoud:

SEO-theorie in sneltempo maar diepgravend. We besteden extra aandacht aan doordachte trefwoordbepaling, conversiegericht schrijven, en do’s en don’ts. Eventueel met persoonlijke revisie van enkele zelf geschreven teksten.

Formule:

One-on-one training of interactieve groepsopleiding met beperkt aantal deelnemers

Duur:

Halve dag of volledige dag training

Basisopleiding SEO-copywriting voor niet-schrijvers

Voor:

iedereen die met klanten communiceert en/of webteksten schrijft; geen voorkennis vereist!

Focus:

basisprincipes van zoekmachineoptimalisatie

Inhoud:

Hoe bouw je een tekst best op? Wat wil je bereiken en welke inhoud moet je daarvoor benadrukken? Wat is de juiste tone-of-voice? Hoe kan je zonder SEO-copy-ervaring toch een beetje op de gevoelens van Google en je klanten inspelen?

Formule:

interactieve groepsopleiding met herkenbare voorbeelden uit eigen website en sector

Duur:

Dagopleiding

Hoe eenvoudig we het je maken

We komen in heel Vlaanderen lesgeven. Ter plaatse in jouw bedrijf of op een gelegenheidslocatie.

We bepalen samen de focus, het lestempo en tot op welk niveau we SEO-teksten leren schrijven.

We passen onze SEO copy cursus aan met herkenbare voorbeelden uit je eigen website en sector.

We voorzien al het nodige! Hand-outs van de presentatie, oefeningen, deelnameattesten,…

We werken je in-company opleiding SEO copywriting volledig op maat uit, net als de prijsofferte.

Alternatieve keuzes

Bij AndersGeschreven bieden we verschillende opleidingsformules aan. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een privé-training of je medewerkers inschrijven voor een van onze open trainingen.

Wat die interne bedrijfsopleiding SEO oplevert?

Tijdwinst

Duidelijk en doelgericht communiceren vermindert het aantal nodige contactmomenten en eventueel dubbel werk door miscommunicatie. De gewonnen tijd kunnen je teamleden aan kerntaken besteden om extra omzet te genereren. Reken je eens uit hoeveel die tijdwinst waard is?

Happy werknemers

Positieve communicatie lokt positieve reacties uit. Wedden dat je medewerkers met nog meer plezier met je klanten communiceren en daar ook stelselmatig beter in worden? De positieve reacties vergroten het zelfvertrouwen en het werkplezier. Dergelijke persoonlijke ontwikkeling en bijscholing zijn bovendien uitstekende manieren om je personeel gemotiveerd te houden (personeelsretentie) en om nieuwe collega’s aan te trekken (rekrutering). 

Tevreden klanten

Ook je klanten appreciëren heldere en positieve communicatie, want dat bespaart hen ook hopen tijd en ergernis. Je doet hen én je bedrijfsimago een groot plezier door professioneel en klantgericht te communiceren.

Inhoudelijk correcte content

Zeker in nichesectoren is het niet altijd evident om een SEO-copywriter te strikken die voldoende sectorervaring, productkennis, of beschikbare tijd heeft om je boodschap juist te vertalen. Je interne experten die technische teksten of blogartikels zelf laten schrijven met een beetje basiskennis SEO is dan een waardig alternatief. Zo zijn je teksten inhoudelijk correct en sneller verspreid. Je hoeft ook geen extra tijd vrij te maken voor complexe briefings.

Enkele praktijkvoorbeelden

 Bij AndersGeschreven kan iedereen SEO-teksten leren schrijven. Of je nu veel of weinig affiniteit met taal, zoekmachines, of sales & marketing hebt. In het verleden hebben onze in-company SEO-copywriting opleidingen bijvoorbeeld hun meerwaarde bewezen bij:

Vastgoedmakelaars die zelf de beschrijving van hun panden publiceren

IT-experten die technische how-to blogartikels schrijven voor hun peers

Hands-on ondernemers die liever zelf aan hun website willen sleutelen

Interne copywriters bij website-aanbieders om SEO-skills aan te scherpen

Eerst overleggen?

We horen graag wat je doelstellingen zijn om een voorstel op maat uit te werken.

Website

Contacteer ons

AndersGeschreven
Merellaan 22
2950 Kapellen

Ondernemingsnummer:
BE 0809.388.784